Uitvoeringen

Lessons & Carols 17 december 2023

Op zondagavond 17 december verleende het koor medewerking aan een gezamenlijke PKN kerkdienst. De kerk was prachtig feestelijk verlicht en er was veel belangstelling. De negen Engelse kerstliederen werden met passie gezongen waarbij de samenzang niet ontbrak. Na afloop genoot een ieder van warme glühwein en cake.

Oecumenische Viering 17 september 2023

Zondag 17 september 2023 verleende het koor medewerking aan een oecumenische viering in de Oude Kerk van Maasland.
De dienst stond in het teken van de Vredesweek. Gezongen werden de volgende werken:

  • Notre Pere
  • It ye love me
  • Ubi Caritas
  • Da Pacem Domini
  • Hope

Voorjaarsconcert 10 juni 2023

Ondanks de tropische temperatuur kwamen zaterdag 10 juni voldoende mensen naar het concert van Kamerkoor Cantabile om alle stoelen in het Witte Kerkje te vullen! Zij genoten duidelijk van het programma van het voorjaarsconcert "Summer is a coming in", uitgevoerd onder leiding van dirigent Oksana Kryuchkova. Bij twee liederen had zij extra instrumentale begeleiding geschreven voor vier jonge musici: Leanne Abspoel, Alex Hazeu, Helena Geluk en Dmitry Reijs. Zij speelden ook zelfstandig enkele korte werken als afwisseling voor de liederen. In aansluiting daarop las koorlid Nanneke Beekhuis enkele van haar gedichten voor.

Lessons and Carols 11 december 2022

Het was weer fijn om zondag 11 dec. 2022 muzikale medewerking te mogen verlenen bij de dienst van "Lessons and Carols" in de Groote Kerk van Maassluis. De bekende Carols werden in wisselzang met de gemeente gezongen, waarbij door het koor de tegenpartij gezongen werd. Na afloop vonden er mooie ontmoetingen plaats onder het genot van een glaasje warme Glühwein.

Klik op de afbeelding voor een vergroting!

Jubileumconcert "De Pareltjes"
5 november 2022

Op 5 november 2022 vierden we met een jubileumconcert ons 35 jarig bestaan. We voerden de Pareltjes van 35 jaar zang uit onder muzikale begeleiding van Wim Voogd. Bijzonder was dat ons koor voor de laatste keer onder leiding stond van Mirjam Warnas. Na 25 jaar genoten te hebben van haar inspirerende leiding nam zij de beslissing dat het tijd werd voor het koor en haarzelf voor verandering. Medewerkenden en publiek genoten van het mooie concert. Na afloop werd er onder het genot van een drankje nog nagepraat met het publiek waaronder ook ereleden en oud leden.

Evening Scene 26 maart 2022

26 Maart zongen we in de Oude Kerk van Maasland ons programma: Evening scene.
Wat was het fijn om na een lange Coronatijd weer een uitvoering te kunnen geven!
De bijna 100 bezoekers genoten van het koor, het pianospel van Maureen van IJzerloo en de prachtige gedichten van Nanneke Beekhuis.

Driekoningenconcert

28 November 2021 mochten we onze medewerking verlenen aan het Driekoningenconcert van organist Wim Voogd in de St. Paschaliskerk in den Haag. Door bepalingen inzake Corona had slechts een beperkt aantal bezoekers toegang.

Jaarlijkse Repetitiedag

Zaterdag 30 oktober 2021 waren wij te gast in de Oude Kerk van Maasland. Onze jaarlijkse repetitiedag, die we daar gehouden hebben, was een goede gelegenheid om extra aan de stemvorming te werken en het zangrepertoire van voor de zomer weer uitgebreid door te nemen.