Nieuws

Komende evenementen:

  • Zondagmiddag 3 maart 2024

  • Op zondagmiddag 3 maart geeft Kamerkoor Cantabile een concert in het Witte Kerkje aan de Constantijn Huygensstraat. Het koor repeteert al heel veel jaren elke dinsdagavond in dat gebouw. In de afgelopen jaren hebben de zangeressen en zangers de omgeving enorm zien veranderen door de sloop van oude- en de bouw van nieuwe woningen. Om de bewoners daarvan te laten horen wat er wekelijks bij hen "om de hoek" gebeurt, heeft Cantabile hen voor die zondagmiddag uitgenodigd.
    Het concert begint om half vier en is natuurlijk ook toegankelijk voor niet-buurtbewoners. Zij betalen echter een toegangsprijs van 10 euro, maar daarbij is een drankje na afloop inbegrepen. Het koor staat onder leiding van Oksana Kryuchkova. Ter afwisseling van de koormuziek speelt zij ook nog twee stukken op de piano.
    Cantabile presenteert een programma dat in november 2023 al met veel succes is Den Haag is uitgevoerd. Het bestaat uit werken van diverse componisten uit verschillende tijdsperioden. Josquin Desprez en Thomas Tallis componeerden hun liederen in de zestiende eeuw; Jetse Bremer en Ola Gjeilo in de twintigste eeuw. Daarnaast worden composities gezongen van Maurice Duruflé, Edward Elgar, Gabriel Fauré en Arvo Pärt.

Meezingen en contact

Lijkt het je wat om in een kamerkoor te zingen en zou je een keer kennis willen maken en meezingen?
Wees welkom en voel je vrij. Neem dan contact op met het secretariaat. Op dit moment is er versterking nodig bij de tenoren en bassen. Dus heren... welkom!
Cantabile repeteert op dinsdagavond tussen 19.30 en 21.45 uur in het Witte Kerkje. Adres: Constantijn Huijgensstraat 1 te Maassluis. Voor contact en informatie kun je een email sturen naar cantabilemaassluis@outlook.com of bellen met Anneke Leerdam,
telefoon: 06-165 496 81