Geschiedenis

Kamerkoor Cantabile is opgericht in 1987 door Meeuwis Rebel, die tevens de eerste dirigent was. In 1999 werd hij opgevolgd door Mirjam Warnas-Sies, die het koor nog steeds met veel inzet en passie dirigeert. In de meer dan 20 jaar van zijn bestaan heeft Cantabile tal van concerten en uitvoeringen gegeven, waaronder een aantal optredens in Tjechoslowakije (in het kader van de zusterstad verbinding van Brielle) en Hongarije. Daar bracht het koor de “Petite Messe Solennelle” van G. Rossini.

De laatste jaren krijgen de concerten meestal een thema mee zoals ‘Con amore’ , ‘Mit Freude’ of ‘Jubilate’. Dat laatste was bij het 20-jarig jubileumconcert in de Maassluise Immanuelkerk in 2007. Het voorjaarsconcert van 2010 kreeg de titel ‘Flowers at sea’ omdat veel werken uit dat programma te maken hadden met bloemen of de zee.

Een bijzondere uitvoering was die van ‘Ein Deutches Requiem’ van Johannes Brahms met begeleiding van 2 pianisten (Wim Voogd en Jacco Lamfers) op één vleugel (quatre-mains) in de Oude of Hervormde Kerk in Maasland in 2005.