Cantabile

Het Maassluise Kamerkoor Cantabile wil meer zijn dan zomaar een koor. Cantabile is een koor met ambitie. Een koor dat letterlijk en figuurlijk van zich wil laten horen. Een koor dat indruk achterlaat. Dat was bij de oprichting in 1987 het doel. Dat is het nog steeds. Het klassieke repertoire staat centraal. Er is door de eeuwen heen zoveel mooie muziek gecomponeerd dat de keuze bijna oneindig is.

De zangers

De mannen en vrouwen die samen Cantabile vormen, zijn ‘zangvogels’ van uiteenlopende pluimage. Dat geldt voor leeftijd, achtergrond en muzikale ervaring. Enkele leden maken al vanaf de oprichting deel uit van Cantabile. Een aantal anderen zong eerder in andere koren. Wat zij gemeen hebben is liefde voor muziek. Muziek die hen inspireert om hun stem te laten horen, van hoog tot laag.

Op dit moment telt het koor 22 leden (7 sopranen, 6 alten, 4 tenoren, 5 bassen)

Repertoire

Cantabile heeft gedurende zijn bestaan een groot aantal koorwerken uitgevoerd. Van groot tot klein. Het klassieke repertoire staat centraal. En het begrip ‘klassiek’ loopt bij Cantabile door tot en met de twintigste eeuw. Er is immers door de eeuwen heen zo veel mooie koormuziek gecomponeerd, dat de keuze bijna oneindig is. Vrijwel elk concert wordt gekoppeld aan een bepaald thema. Daarbij wordt vervolgens passende muziek gezocht.