Kamerkoor Cantabile zingt zondag 15 december traditionele Engelse carols in de Groote Kerk van Maassluis. Om 19.00 uur is iedereen  van harte welkom bij het jaarlijkse  ‘Festival of Lessons and Carols’  van drie Maassluise PKN-gemeenten.

Onder leiding van dirigente Mirjam Warnas-Sies brengt Kamerkoor Cantabile met eigen solisten liederen als ‘Once in Royal David’s City’ en ‘Silent Night’ ten gehore. Aanstaande zondag staan onder andere welbekende kerstliederen als ‘Hark the Herald Angels Sing’ en ‘Joy to the World’ op het programma. De instrumentale begeleiding is in handen van Jaap Kroonenburg, die het beroemde Garrels orgel bespeelt.

Deze kerstmuziek zorgt met het sfeervolle licht van de echte kaarsen in de koperen kroonluchters voor een mooie opmaat naar Kerstmis. Tijdens het luisteren naar de kerstliederen en bekende bijbelteksten kunnen de kerkgangers het fraaie interieur van de monumentale kerk in zich opnemen. Meezingen kan bij sommige bekende liederen ook.

Het ‘Festival of Lessons and Carols’ bestaat uit koorzang en samenzang, afgewisseld door korte bijbellezingen. In Engeland en de Verenigde Staten worden dergelijke speciale adventsdiensten al honderd jaar gehouden. Inmiddels heeft deze  traditie ook in heel veel Nederlandse gemeenten een vaste plek weten te veroveren.

Voor alle bezoekers staat er na afloop van de ‘Lessons and Carols’ koffie/thee met  iets lekkers klaar.