Kamerkoor Cantabile zong op zondag 23 december Engelse carols in de Groote Kerk van Maassluis tijdens het jaarlijks terugkerende ‘Festival of Lessons and Carols’ van de drie Maassluise PKN-gemeenten.

Onder leiding van dirigente Mirjam Warnas-Sies bracht Kamerkoor Cantabile  typisch Engelse liederen als ‘In the bleak midwinter’ en ‘The nativity carol’ ten gehore. Ook stonden de welbekende ‘Once in royal David’s city’ en ‘Stille nacht’ op het programma. De instrumentale begeleiding was in handen van organist Jaap Kroonenburg.

Het sfeervolle licht van de echte kaarsen in de koperen kroonluchters en de prachtige muziek zorgden voor een mooie opmaat naar Kerstmis. Bij het luisteren naar de kerstliederen en bekende bijbelteksten konden bezoekers hun ogen de kost geven met het fraaie kerkinterieur.

Het ‘Festival of Lessons and Carols’ bestaat uit koorzang en samenzang, afgewisseld door korte bijbellezingen. In Engeland en de Verenigde Staten worden deze speciale adventsdiensten al bijna honderd jaar gehouden. Inmiddels heeft deze Angelsaskische traditie ook in heel veel Nederlandse gemeenten een vaste plek weten te veroveren.