Kamerkoor Cantabile zingt zondag 17 december 2017 wederom het traditionele ‘Festival of Lessons and Carols’ in de Groote Kerk in Maassluis, een initiatief van drie Maassluise PKN-gemeenten.

Onder leiding van dirigente Mirjam Warnas-Sies brengt Kamerkoor Cantabile met eigen solisten diverse kerstliederen ten gehore. De instrumentale begeleiding is ook nu weer in handen van Jaap Kronenburg, die het beroemde Garrelsorgel bespeelt.

Deze  kerstmuziek zorgt met het sfeervolle licht van de echte kaarsen in de koperen kroonluchters altijd voor een mooie opmaat naar Kerstmis. Tijdens het luisteren naar de kerstliederen – en bekende bijbelteksten – kunnen de kerkgangers het fraaie interieur van de monumentale kerk in zich opnemen. Meezingen kan bij sommige bekende liederen ook.

Het ‘Festival of Lessons and Carols’ bestaat uit lezingen en zang naar Engelse traditie “tussen Advent en Kerst”. In Engeland en de Verenigde Staten worden dergelijke speciale adventsdiensten al bijna honderd jaar gehouden. Inmiddels heeft deze  traditie ook in heel veel Nederlandse gemeenten een vaste plek weten te veroveren.