Kamerkoor Cantabile zong zondag 18 december 2016 wederom het traditionele ‘Festival of Lessons and Carols’ in de Groote Kerk in Maassluis, een initiatief van drie Maassluise PKN-gemeenten.

Onder leiding van dirigente Mirjam Warnas-Sies bracht Kamerkoor Cantabile met eigen solisten liederen als ‘In the bleak midwinter’ en ‘ Kings of Orient’ ten gehore. De instrumentale begeleiding was in handen van Jaap Kronenburg, die het beroemde Garrelsorgel bespeelde.

Deze  kerstmuziek zorgt met het sfeervolle licht van de echte kaarsen in de koperen kroonluchters altijd voor een mooie opmaat naar Kerstmis. Tijdens het luisteren naar de kerstliederen – en bekende bijbelteksten – kunnen de kerkgangers het fraaie interieur van de monumentale kerk in zich opnemen. Meezingen kan bij sommige bekende liederen ook.

Het ‘Festival of Lessons and Carols’ bestaat uit koorzang en samenzang, afgewisseld door korte bijbellezingen. In Engeland en de Verenigde Staten worden dergelijke speciale adventsdiensten al bijna honderd jaar gehouden. Inmiddels heeft deze  traditie ook in heel veel Nederlandse gemeenten een vaste plek weten te veroveren.